Kenneln

ÅsaJag som har kenneln heter Åsa Grelsson och bor tillsammans med mina två döttrar i Värmlands inland. Detta är mindre kennel med uppfödning i hemmiljö. Vårt fokus ligger framförallt på bra arbetshundar som har de rasspecifika egenskaperna väl behållna. Vi vill att framtida generationer ska ha kvar de gener som de har nu, fast såklart med friskare individer. För mig är individen den viktigaste ingrediensen i mitt arbete och jag kommer att arbeta för att få fram friska och arbetsglada hundar!

Kennelns Historia

Redan från tonåren hade vi hund i mitt familjehem och mitt intresse har sedan dess utvecklats till den stora passion över hundar det är idag. 2000 kom min första hund Mozes och med honom har det blivit träning över hela spektrat av vad man kan hitta på som hundägare. Med honom lärde jag mig fruktansvärt mycket om hundar, men även mycket om träning och olika tankesätt. Det var även med Mozes som mitt intresse för hundskydd väcktes då någon gång under hans levnad började träna inför tjänstehundsarbetet. Mozes var den första Boxern i sverige som blev tjänstehund, vilket jag såklart är oerhört stolt över.

  • 2002 Blev kennelnamnet Aglias godkänt.
  • 2002 kom A-kullen
  • 2004  kom B-kullen

Förutom boxerhundar har jag har även haft rottweiler och min första hane Maxwell kom till mig 2005. En helt underbar individ som vid 13 månaders ålder hade ett första pris i LKl1 samt var uppflyttad till lägrespår. Robbie bor idag i Uddevalla hos sina fodervärdar. Idagsläget har jag två hundar hemma, boxerhanen Tanto samt tiken Cimo.

I övrigt är min bakgrund att jag gått som instruktörselev på flertalet SBK kurser samt även hos Eva Nilsson, som är en välrennomerad hundtränare här i Värmland. Hon har lärt mig väldigt mycket och de flesta av mina grundtankar har jag tagit med mig från tiden med Eva, för att sedan bygga ut med mina egna värderingar och principer.

Vårt avelsarbete

Boxern & rottweilern är en brukshund som i stora mått behöver aktiveras och tränas, inte bara fysiskt utan mentalt. Jag arbetar för att bibehålla de rasspecifika egenskaperna och enbart använda friska, HD , AD och knäfria individer i vår uppfödning.Målet är att få fram högtempererade, friska & arbetsföra hundar med en trevlig mentalitet som håller för arbete! Under åren har jag även lärt mig väldigt mycket om övriga hälsoproblem och kommer således även att spondylosröntga samt hjärtundersöka de boxer som jag planerar att använda i mitt avelsarbete. Jag ser det som en självklarhet att göra allt man kan, för att säkerställa sundheten hos de avelsdjur man vill använda. Då brukbarheten även är en viktig aspekt, vill jag att de hundarna som ska ingå i mitt arbete ska ha meriterats inom någon bruksgren/IPO eller liknande.

Varje år anordnar jag flertalet träningsläger med inriktning bruks/IPO, jag ordnar även med gemensamma MH samt Korningar för mina kullar. Naturligtvis är ALLA valpköpare välkomna året runt för att träna tillsammans!

Krav på valpköpare

Självklart har vår kennel krav och önskemål för Dig som är intresserad av en boxer eller rottweiler valp från Aglaia´s. Dessa krav är till för att jag som uppfödare ska kunna utvärdera och påverka mitt avelsarbete, men även för Dig som ägare, att se till att du har en frisk & sund familjemedlem.

Hundarna ska genomföra MH (12-24mån) samt korning (2-4 år) samt röntga HD, AD, knä & spondylos samt gärna även hjärtundersökas och ögonlysas. Självklart vill jag även att Ni tränar/tävlar Era hundar i någon av bruksgrenarna/IPO samt även någon gång ställer ut hunden, för att få en officiell bedömning.

Vi kräver också att ni visar intyg på att valpen blivit försäkrad i bruklig ordning. Vi rekommenderar vetrinärvårdsförsäkring hos Sveland försäkringar, men det finns numera flera olika alternativ. När vi bestämde oss för en egen hundförsäkring använde vi oss av www.hund-försäkring.se för att jämföra olika försäkringstyper och se vad som faktiskt ingick.

En valp från Aglaia´s levereras självklart i enlighet med SKK´s regler och avtal.


Archives